Utolsó kommentek

Láncon

2015.12.30. 16:05 | caravelle | Szólj hozzá!

Az időnként, például szilveszterkor pár órára kikötött kutya, nem feltétlenül "kikötve tartott" eb. A környezete alapján egyértelműen megállapítható, hogy egy kutya évek óta láncon élő állat, vagy esetleg csak kikötötték amíg vendég van a háznál, akit zavart az ugrálása.
Az, hogy melyik kutyának mi a gyengéje ami miatt bizonyos szituációkban jobb megkötni, azt a gazdájának kell tudni. Sluncimat például teljesen hidegen hagyja a petárda, de egy porszívóval Ausztráliáig lehetne üldözni. Szerencsére a kertet ritkán kell porszívózni.
A lényeg, hogy nem azoknak kell büntetésre számítani, akik havonta kikötik egy órára az egyébként minden kényelemmel körülvett kedvenceiket, hanem akiknél a kutya betonkeményre taposta a földet egy a lánchosszúságának megfelelő sugarú körben, a nyakára pedig egy három centi mély, fekélyes sebet rágott a nyakörv.

Ezt csak azok miatt a hatásvadász cikkek miatt gondoltam elmondani, amik 90-100.000,- forintos büntetéssel riogatják az embereket arra az esetre, ha kikötik a kutyájukat amíg bemennek egy gombóc fagyiért a cukrászdába.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://remelemertheto.blog.hu/api/trackback/id/tr588212746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása